Nieuws

Opening inschrijving Reizende DNA-labs en ABE leskist 2024-2025

Op dinsdag 4 juni om 08:00 uur opent de inschrijving van alle Reizende DNA-labs en de ABE leskist ‘Proef je PTC?’ voor het schooljaar 2024-2025.

Nieuw: ABE leskist ‘Proef je PTC?’ in Groningen en scholingsdag

Naast Delft, Amsterdam en Nijmegen is de ABE leskist ‘Proef je PTC?’ nu ook te boeken in Groningen. Groningen is hiermee de vierde locatie in Nederland. Ook de bijbehorende scholing is binnenkort in Groningen te volgen, namelijk op 27 juni.

Expeditie NEXT

Kom dan in de meivakantie op woensdag 1 mei naar de vierde editie van Expeditie NEXT, in de binnenstad van Zutphen: hét Nationale Wetenschapsfestival georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda.

Vernieuwd: Wageningse DNA-lab wordt “DNA in de strijd voor voedselzekerheid”

Na 18 jaar ‘Prenataal onderzoek bij planten’ krijgt het Wageningse DNA-lab een nieuw jasje als ‘DNA in de strijd voor voedselzekerheid’.

Gen-Ethica: bio-ethiek en maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar maken in de klas

De nieuwe boekingsopties voor schooljaar 2024-2025 voor het Reizend DNA-lab Gen-Ethica staan al voor 4 juni open op onze website. Tijdens Gen-Ethica staan de ethische en maatschappelijke vraagstukken rondom DNA-onderzoek en toepassingen van nieuwe technieken centraal.

Masterclass ‘Proef je PTC?’ voor leerlingen

Leerlingen kunnen in juni bij het Radboud Pre-University College (PUC) aan de masterclass ‘Proef je PTC?’ deelnemen.

ABE Master Teacher Fellowship in de spotlight

De Amgen Foundation zet zich al bijna drie decennia in voor de wereldwijde bevordering van biotechnologieonderwijs via de Amgen Biotech Experience, via de Reizende DNA-labs & ABE Nederland. Naast practica en de ABE leskist ‘Proef je PTC?’ is het jaarlijkse Master Teacher Fellowship-programma.

Workshop literatuur zoeken

Zijn uw leerlingen bezig met hun profielwerkstuk, maar kunnen ze geen betrouwbare bronnen vinden? Of lopen ze tegen betaalmuren op en is de informatie die ze vinden vaak óf te oppervlakkig, óf te technisch? Laat uw leerlingen deelnemen aan de workshop Literatuur Zoeken op de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Gen-ethica workshop op Bètapartnersconferentie

Altijd meer willen weten over het Reizende DNA-lab Gen-ethica? Op de Bètapartnersconferentie op 21 maart geeft Robin Bos een workshop.

ABE Master Teacher Fellowship 2023-2024

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Andrea van Bruggen – van der Lugt van het Willem van Oranje College te Waalwijk één van de twaalf docenten is die is toegelaten tot dit wereldwijde programma, de ABE Master Teacher Fellowship 2023-2024.