Nieuws

Kennismakingsbijeenkomsten: ABE Leskist Proef je PTC?

Bij deze bijeenkomsten maakt u kennis met de apparatuur en het bijbehorende practicum van de ABE leskist. Het doel van deze bijeenkomst is dat u goed voorbereid bent en hierdoor gemakkelijk met het practicum aan de slag kunt in de klas.

Opening inschrijving Reizende DNA-labs en ABE leskist 2021-2022

De inschrijving voor de volgende periode september 2021 tot en met 31 januari 2021 zal op maandag 14 juni om 08:00 openen.

Utrechts DNA-lab ontvangt nieuwe NWA wetenschapscommuncatie subsidie

Het Utrechtse DNA-lab ontvangt een subsidie van het nieuwe programma ‘Wetenschapscommunicatie’ van de Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Tweede uitgiftepunt ABE leskist Proef je PTC?

Met plezier delen wij mee dat vanaf half maart 2021 het mogelijk is om onze tweede ABE leskist Proef je PTC? te lenen vanuit Nijmegen bij Radboud PUC of Science. Vanaf vrijdag 12 maart om 08:00 kunt u zich hier inschrijven.

ABE Master Teacher Fellowship

Twee docenten, Paula Mittelberg (Kaj Munk College, Hoofddorp) en Mark Schaeffer (Kandinsky College, Nijmegen) zijn de twee gelukkige die meedoen aan de ABE Master Teacher Fellowship van Amgen Biotech Experience.

DNA-labs Taal van de Tumor en Embryolab tot einde schooljaar geannuleerd

Helaas hebben we moeten besluiten om de DNA-labs Taal van de Tumor en Embryolab tot einde schooljaar te annuleren.

Reizende DNA-labs opening inschrijving 2020-2021 periode 2

Ondanks de aangekondigde lockdown openen wij toch onze inschrijvingsperiode voor de volgende periode van 1 februari tot 23 juli 2021 op dinsdag 15 december 2020 om 08:00. 

Reizende DNA-labs en Willem Wever

Kan je met het DNA in het bloed in een mug er achter komen wie de dader is? in deze aflevering van Willem Wever in samenwerking met de Reizende DNA-labs komt deze vraag aanbod.

Profielwerkstuk.nl gelanceerd!

De website www.profielwerkstuk.nl is gelanceerd! Dit online platform betreft aanbod voor leerlingen voor profielwerkstukken over alfa-, bèta- en gamma-onderwerpen.  

Amgen Biotech Experience (ABE) bestaat 30 jaar!

Al 30 jaar helpt Amgen Biotech Experience (ABE) docenten in het voortgezet onderwijs de biotechnologie naar het klaslokaal te halen. Hiermee leren leerlingen de wetenschap en de invloed om hun dagelijks leven beter te begrijpen.