Nieuws

Inschrijving DNA-Lab Dag 2023 geopend!

De Reizende DNA-labs & ABE Nederland nodigen u van harte uit voor de zevende landelijke DNA-lab dag op donderdag 6 april in het Huygensgebouw bij Radboud Universiteit Nijmegen.

10 maart: UniStem Day 2023 in Leiden

Vrijdag 10 maart is het UniStem Day 2023 in Leiden. Tijdens dit gratis evenement worden leerlingen van 5 HAVO en 5/6 VWO meegenomen in de wereld van stamcelonderzoek en vertellen verschillende experts van alles over de wereld van stamcellen.

Vakbijeenkomst: Duurzaamheid in de biologieles

In twee gekoppelde bijeenkomsten die worden georganiseerd door Bètapartners en U-talent rond het thema duurzaamheid geven we je kennis en handvatten voor je lessen.

Vakbijeenkomst: Licht op medicijnen

Tijdens de vakbijeenkomst “Licht op medicijnen” nemen we je mee in state of the art ontwikkelingen in geneesmiddelenonderzoek.

Nieuw Reizend DNA-lab: Antibiotica gezocht!

Antibioticaresistentie is een steeds groter wordend probleem. Ga zelf aan de slag met deze nieuwe Reizend DNA-lab met DNA van bacteriën die antibiotica produceren om te ontdekken wat we kunnen doen tegen antibiotica resistentie.

Embryolab gaat verder als Gen-Ethica

Vanaf februari 2023 gaat ons Embryolab verder onder de naam Gen-Ethica. In dit (gratis) lab gaan studenten Biomedische Wetenschappen van de Universiteit Utrecht de dialoog aan met leerlingen over ethische en maatschappelijke vraagstukken rondom DNA-onderzoek.

Masterclass ABE Leskist ‘Proef je PTC?’ voor docenten/toa’s

Op 21 maart 2023 vindt een Masterclass over de ABE Leskist ‘Proef je PTC?’ plaats op het Radboud Universiteit Nijmegen.

Masterclass Bioinformatica voor docenten

Tijdens deze Masterclass op donderdag 26 januari maak je kennis met al het bioinformatica lesmateriaal dat ter beschikking wordt gesteld door het Reizend DNA-lab Nijmegen.

ABE Master Teacher Fellowship 2022-2023

Twee docenten, Ingeborg van der Neut en Chris Oskam, vertegenwoordigen dit schooljaar Nederland tijdens de ABE Master Teacher Fellowship 2022-2023.

Masterclass: Bioinformatica voor leerlingen

Op dinsdag 1 november wordt de masterclass Bioinformatica bij het Radboud Pre-University College (PUC) gegeven.