Nieuws

Problemen mailadressen

Beste docent/TOA, Helaas ondervinden wij sinds de zomervakantie problemen met onze mailadressen, @dnalabs.nl. Mailtjes kunnen nu niet worden gelezen en er kunnen geen mails vanuit @dnalabs.nl gestuurd worden. Heeft u een van ons gemaild, maar nog geen reactie. Of heeft u nog een vraag over een boeking of iets DNA-labs gerelateerd? Via onze contactpagina kunt u onze mailadressen vanuit de universiteit vinden. Wij hopen zo spoedig mogelijk weer bereikbaar te zijn via onze mailadressen. Met vriendelijke groet, Team Reizende DNA-labs en ABE Nederland

Profielwerkstukbegeleiding Forensisch DNA-onderzoek

Houd jouw leerling zijn profielwerkstuk over forensisch DNA-onderzoek, maar is het praktisch onderzoek niet uit te voeren op school? Laat je leerlingen zich opgeven voor de 3-daagse Profielwerkstukbegeleiding Forensisch DNA-onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam!

Masterclass Insuline maken met bacteriën

In driedaagse Masterclass Insuline maken met bacteriën maken leerlingen kennis met genetische modificatie en alle praktische technieken die daarbij komen kijken.

Opening inschrijving Reizende DNA-labs en ABE Leskist 2022-2023

Volgende week donderdag 9 juni om 08:00 uur opent de inschrijving van de DNA-labs en de ABE Leskist voor het aankomende schooljaar 2022-2023.

Bijeenkomst: ABE Leskist ‘Proef je PTC?’

Heeft u komend schooljaar 2022-2023 de ABE Leskist ‘Proef je PTC?’ geboekt of bent u van plan deze te boeken? Op donderdag 15 september organiseren wij op de Universiteit van Amsterdam een bijeenkomst zodat u kennis kunt maken met deze ABE Leskist.

Pilot DNA-lab ‘Racen met wc-papier’ voor vmbo-GT

Vanaf nu is het mogelijk om uw vmbo-GT-klas(sen) aan te melden voor een vmbo-variant van het DNA-lab ‘Racen met wc-papier’. Het betreft een pilot voor de rest van het huidige en het komende schooljaar. Het practicum wordt gratis aangeboden.

Oproep Reizende DNA-labs: Taal van de Tumor en Embryolab

Het Utrechtse Reizend DNA-lab is nog heel hard op zoek naar scholen waar we in mei en juni Taal van de Tumor en het Embryolab kunnen geven! Daarom krijgen scholen die één van onderstaande data boeken voorrang bij de inschrijving voor volgend jaar. 

Reizend DNA-lab Bioinformatica op Docenten dag Scheikunde

Op dinsdag 5 april 2022 zal op de Radboud Universiteit opnieuw de docenten dag voor scheikunde docenten worden georganiseerd, waarin kleur in de chemie centraal staat. In de ochtend zal Prof. Dr. Katrien Keune ons vertellen over haar onderzoek naar De Nachtwacht in het onderzoeksteam van Operatie Nachtwacht.

Online seminarreeks over immunologie

U-Talent organiseert in samenwerking met Bètapartners twee online seminarreeksen, waarvan één over forensisch onderzoek en één over immunologie. Tijdens de seminars verzorgen wetenschappers lezingen. Na de lezing wordt onder leiding van vakdidacticus Alice Veldkamp (Freudenthal Instituut) en VO-docent en Vaksteunpuntcoördinator Paula Mittelberg (Bètapartners) besproken wat de toepasbaarheid van de kennis is in de klas.

Bijeenkomst ABE leskist ‘Proef je PTC?’

Om voorbereid te zijn, bieden wij op vrijdag 8 april 2022 deze masterclass over de ABE leskist Proef je PTC? aan waarbij u kennis maakt met de apparatuur en het bijbehorende practicum. Het doel is dat u gemakkelijk met het practicum in de klas aan de slag kunt.