Nieuws

ABE Master Teacher Fellowship 2023-2024

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat Andrea van Bruggen – van der Lugt van het Willem van Oranje College te Waalwijk één van de twaalf docenten is die is toegelaten tot dit wereldwijde programma, de ABE Master Teacher Fellowship 2023-2024.

Bijeenkomst: ABE Leskist ‘Proef je PTC?’

Heeft u komend schooljaar 2022-2023 de ABE leskist ‘Proef je PTC?’ geboekt of bent u van plan deze te boeken? Op maandag 20 november organiseren wij op bij Radboud PUC of Science Nijmegen een bijeenkomst zodat u kennis kunt maken met deze ABE leskist.

Masterclass Insuline maken met bacteriën

In deze 3-daagse Masterclass Insuline maken met bacteriën in het najaar boots je het proces na, hoe insuline op grote schaal m.b.v. bacteriën wordt geproduceerd.

Opening inschrijving Reizende DNA-labs en ABE Leskist 2023-2024

Aanstaande donderdag 8 juni om 08:00 uur opent de inschrijving voor het aankomende schooljaar 2023-2024.
Alle acht DNA-labs en de ABE Leskist zijn voor het gehele schooljaar 2023-2024 te boeken.

Eerste prijs van de KNAW-Onderwijsprijs 2023

Twee weken geleden wonnen Bellefleur en Aukje van de Scholengemeenschap Huizermaat de eerste prijs van de KNAW-Onderwijsprijs 2023 met hun pws ‘Het PTC-gen aantonen met behulp van een zelfgemaakt PCR apparaat’ in hun NG profiel!

Terugblik DNA-Lab Dag 2023

Donderdag 6 april 2023 blikken wij terug op een geslaagde DNA-lab dag in het Huygensgebouw van Radboud Universiteit Nijmegen.

Profielwerkstukbegeleiding: Forensisch DNA-onderzoek

Houd jouw leerling zijn profielwerkstuk over forensisch DNA-onderzoek, maar is het praktisch onderzoek niet uit te voeren op school? Laat je leerlingen zich dit najaar 2023 opgeven voor de profielwerkstukbegeleiding.

Inschrijving DNA-Lab Dag 2023 geopend!

De Reizende DNA-labs & ABE Nederland nodigen u van harte uit voor de zevende landelijke DNA-lab dag op donderdag 6 april in het Huygensgebouw bij Radboud Universiteit Nijmegen.

10 maart: UniStem Day 2023 in Leiden

Vrijdag 10 maart is het UniStem Day 2023 in Leiden. Tijdens dit gratis evenement worden leerlingen van 5 HAVO en 5/6 VWO meegenomen in de wereld van stamcelonderzoek en vertellen verschillende experts van alles over de wereld van stamcellen.

Vakbijeenkomst: Duurzaamheid in de biologieles

In twee gekoppelde bijeenkomsten die worden georganiseerd door Bètapartners en U-talent rond het thema duurzaamheid geven we je kennis en handvatten voor je lessen.