Bijeenkomst Leskisten en Science Labs voor in de klas

Bijeenkomst Leskisten en Science Labs voor in de klas

Op 16 oktober vindt er op de Universiteit van Amsterdam een bijeenkomst plaats waarbij alle geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om kennis te maken met het aanbod van leskisten en science labs aangeboden door Bètapartners. Leskisten en Science labs kunt u zien als toevoeging aan of verdieping op het bestaande curriculum van uw vak. Ze bieden u de mogelijkheid om met hoogwaardig extracurriculair lesmateriaal aan de slag te gaan.

Leskisten – Wil je als docent zelf de les verzorgen, maar wel gebruik maken van materialen die doorgaans niet beschikbaar zijn op school? Dan kan dat met behulp van een leskist! Dit is een lespakket vol materialen en opdrachten, dat je kosteloos kunt boeken. Vaak kun je er één of meerdere demonstraties mee uitvoeren of de leskist bestaat uit materialen voor elke leerling zodat iedereen in de klas een aantal practica kan doen. Elke kist bevat lesbrieven en docentenhandleidingen zodat u zelfstandig met het materiaal aan de slag kunt.

Science Labs – Science labs zijn klassikale kant-en-klare workshops die plaatsvinden op de universiteit of bij u in de klas. De workshop wordt begeleid door studentassistenten van de universiteit die zijn opgeleid om het specifieke science lab te verzorgen.

Het is soms lastig om van tevoren een goed beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden. Daarom willen wij u van harte uitnodigen om te komen kijken én uit te proberen wat er allemaal mogelijk is. Tijdens deze bijeenkomst krijgt u een presentatie van de verschillende leskisten en science labs, gaat u zelf met het materiaal aan de slag en kunt u ervaringen uitwisselen met collega’s die de science labs en de leskisten al eens in de les hebben gebruikt.
Programma
15.30 – 16.00  Inloop met koffie en thee
16.00 – 16.30  Plenaire inleiding
16.30 – 18.00  Markt met alle aangeboden leskisten en Science Labs
18.00 – 18.45  Maaltijd
18.45 – 19.30  Workshop met een bepaalde Science Lab of leskist
19.30 – 20.00  Discussie en evaluatie aanbod leskisten en Science Labs
 
U kunt zich hier aanmelden.