Amgen Biotech Experience Nederland

De Amgen Biotech Experience (ABE) is een innovatief wetenschapsonderwijsprogramma dat middelbare scholieren een eerste inkijk geeft in de boeiende wereld van de wetenschap. Het beoogt leerlingen enthousiast te maken voor een carrière in de biotechnologie. Amgen’s onderwijsprogramma is in twintig landen over de hele wereld beschikbaar is.

In Nederland is Amgen Biotech Experience in 2017 een samenwerkingsverband aangegaan met de Reizende DNA-Labs. Zij ondersteunt hen met laboratoriumuitrusting en onderwijsmaterialen. Mede hierdoor kunnen verschillende practicumlessen voor middelbare scholieren gegeven worden met aansprekende thema’s zoals het opsporen van een dader van een misdrijf door middel van het isoleren van DNA-sporen en het opstellen van een DNA-profiel. Of het ontdekken van de beste behandeling voor een borstkankerpatiënt middels DNA-onderzoek.

Hieronder een impressie van de twee DNA-labs Forensisch DNA-onderzoek en Bioinformatica op het Anna van Rijn College.

Al bijna dertig jaar bevordert de Amgen Foundation onderwijs over wetenschap. Met innovatieve onderwijsprogramma’s inspireert deze stichting de volgende generatie wetenschappers en investeert daarmee in het verbeteren van de samenleving. Tot op heden heeft de Foundation meer dan 250 miljoen dollar geschonken aan lokale, regionale en internationale non-profitorganisaties die de samenleving op een vernieuwende manier een stapje verder brengen. De Amgen Foundation ondersteunt initiatieven als Amgen Scholars, Amgen Biotech Experience en Amgen Teach.