Pilot DNA-lab ‘Racen met wc-papier’ voor vmbo-GT

Pilot DNA-lab ‘Racen met wc-papier’ voor vmbo-GT

Vanaf nu is het mogelijk om uw vmbo-GT-klas(sen) aan te melden voor een vmbo-variant van het DNA-lab ‘Racen met wc-papier’. Het betreft een pilot voor de rest van het huidige en het komende schooljaar. Het practicum wordt gratis aangeboden.

Gedurende het practicum onderzoeken de leerlingen welke (plantaardige) grondstoffen geschikt zijn voor de productie van biobrandstoffen (bio-ethanol) en gaan hierbij zelf aan de slag met enzymen (cellulase) en micro-organismen (bakkersgist). De leerlingen vergelijken niet alleen de opbrengst uit de verschillende grondstoffen, maar worden ook uitgedaagd om maatschappelijke overwegingen in hun oordeel mee te nemen. Het practicum is een voorbeeld van biotechnologie en past goed binnen het thema duurzaamheid.

Het DNA-lab ‘Racen met wc-papier’ is op zoek naar vmbo-GT-klassen uit diverse leerjaren. De lesstof (theorie) wordt in overleg met u aangepast naar de behoeften van uw klas. Op die manier kan het practicum geschikt worden gemaakt voor de verschillende leerjaren en kan het practicum aansluiten op het curriculum. Om uw klas(sen) aan te melden of wanneer u meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met de coördinator van het DNA-lab, Richard Groen, via delft@dnalabs.nl.