Online seminarreeks over forensisch onderzoek en immunologie

Online seminarreeks over forensisch onderzoek en immunologie

U-Talent organiseert in samenwerking met Bètapartners twee online seminarreeksen, waarvan één over forensisch onderzoek en één over immunologie. Tijdens de seminars verzorgen wetenschappers lezingen. Na de lezing wordt onder leiding van vakdidacticus Alice Veldkamp (Freudenthal Instituut) en VO-docent en Vaksteunpuntcoördinator Paula Mittelberg (Bètapartners) besproken wat de toepasbaarheid van de kennis is in de klas.

Alle bijeenkomsten duren van 15.15-17.15 uur en zijn ook apart van elkaar te bezoeken. Geïnteresseerde leerlingen, die bijvoorbeeld voor hun PWS meer willen weten over één van de onderwerpen, zijn ook welkom bij de seminars! De leerlingen mogen de lezingen bijwonen, en vervolgens gaan alleen de docenten verder met de vertaalslag naar de klas. Voor de leerlingen is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met studenten om vragen te stellen over de desbetreffende studie en het studentenleven.

Donderdag 25 november: Een natuurlijke dood?

Donderdag 9 december: Grootschalig DNA onderzoek: zoeken naar de dader via verwantschapsonderzoek

De twee seminars in maart en april zullen gaan over immunologie.

Aan deze seminarreeks zijn kosten verbonden (1 U-point per seminar voor docenten van U-Talent partnerscholen, €55,- per seminar voor externe deelnemers). Echter voor leerlingen, lio’s en lidscholen van Bètapartners is het gratis.

Hier vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden.

 

foto: NFI