Inschrijving september 2019 – januari 2020

Inschrijving september 2019 – januari 2020

Beste Docent/TOA,

Maandag 3 juni om 08:00 opent de inschrijving voor de periode september 2019 t/m januari 2020.

Voor deze periode mei t/m juni 2019 zijn er nog een aantal plekken beschikbaar bij vier van onze labs. Ondanks dat bepaalde labs snel zijn volgeboekt, zijn er gedurende het schooljaar nog steeds labs te boeken en soms zelfs gratis zijn te boeken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande practica en boek nu het nog kan!


blabla

blabla

Tip: lees van tevoren vast door wat de voorwaarden van het lab zijn, onderaan het desbetreffende inschrijfformulier. Bovendien is het voor de DNA-labs waar kosten aan verbonden zijn handig om uw factuurgegevens (waaronder een e-mailadres voor factuur) paraat te hebben.

Leskist Proef je PTC?
Naast de reguliere DNA-labs heeft de Reizende DNA-labs en ABE Nederland het aanbod uitgebreid met de leskist Proef je PTC?

Leerlingen leren in dit practicum dat het vermogen om de smaak bitter te proeven genetisch bepaald is. Het gen TAS2R38 codeert voor een smaakreceptor die de organische bittere verbinding PTC (Phenylthiocarbamide) detecteert. Leerlingen proberen in de les zelf uit te vinden wat voor soort proever ze zijn; superproever, matige proever of niet-proever. Enerzijds door hun eigen DNA te onderzoeken d.m.v. PCR en gel-elektroforese, anderzijds door het uitvoeren van een smaaktest met PTC-testpapier.

Docenten kunnen vanaf schooljaar 2019-2020 zelf het practicum in de klas uitvoeren met het bijgeleverde lesmateriaal en apparatuur. Daarbij krijgt u de kit met reagentia voor één klas (32 leerlingen) gratis. De leskist is voor drie weken gratis te leen. Vanaf 3 juni zal de leskist via de website te boeken zijn.

Registraties docenten
Veel docenten hebben zich al via onze nieuwe website geregistreerd. Handig, want alleen na registratie kunt u als docent de docentenhandleidingen downloaden voor de inleidende les en afsluitende modules. Het registreren doet u via de inlogpagina. Het goedkeuren hiervan gebeurt handmatig, dus dit kan enkele dagen duren. De leerlingenhandleidingen van de inleidende en afsluitende modules zijn wel altijd voor iedereen toegankelijk via het Lesmateriaal.

We hopen u weer te mogen ontmoeten in het najaar 2019! Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op.

Hartelijke groet,

Team Reizende DNA-labs en ABE Nederland