De Reizende DNA-labs in Amerika

De Reizende DNA-labs in Amerika

Vier van de Reizende DNA-labs onderzoeken momenteel de mogelijkheid tot samenwerking met de Amgen Biotech Experience. Amgen is een internationaal biotechnologiebedrijf, dat een stichting heeft opgezet om biotechnologie-experimenten op scholen te geven. Klinkt dat bekend in de oren? Dat dachten wij nou ook! Vandaar dat 4 Reizende DNA-labs coördinatoren in juni zijn afgereisd naar Harvard University, om te ontdekken wat we voor elkaar kunnen betekenen. De Reizende DNA-labs waar het om gaat, zijn:

De link tussen deze vier labs en het werkveld van Amgen was gelijk duidelijk: Amgen doet namelijk biotechnologisch onderzoek naar humane geneesmiddelen. De Amgen Biotech Experience (ABE) wordt georganiseerd door een stichting die zelfstandig opereert, en draait nu al zo’n 25 jaar in Massachusetts. Ondertussen zijn ze ook actief in California, Puerto Rico, Engeland en Ierland.

Recombinante bacterie
De Reizende DNA-labs zijn via het Platform Bèta Techniek voorgedragen als de geschikte samenwerkingspartner vanuit Nederland. Samen met afgevaardigden uit negen andere landen hebben we in Harvard alle experimenten die ABE op scholen doet gedaan, van het maken van een recombinant plasmide tot het klonen van genen. We eindigden met het creëren van een recombinante bacterie, iets wat in Nederland niet mag in een klaslokaal!

In het komende half jaar onderzoeken we of we in de toekomst samen kunnen gaan werken.