Amgen Foundation lanceert Amgen Biotech Experience in Nederland ism de Reizende DNA-Labs

Amgen Foundation lanceert Amgen Biotech Experience in Nederland ism de Reizende DNA-Labs

De Amgen Biotech Experience (ABE) is een innovatief wetenschapsonderwijsprogramma dat middelbare scholieren een eerste inkijk geeft in de boeiende wereld van de wetenschap. ABE leent aan scholen laboratoriumuitrusting, materiaal, en onderwijsmateriaal uit en biedt middelbare school docenten professionele ontwikkeling.

De Amgen Biotech Experience begon bijna 30 jaar geleden als uniek samenwerkingsverband tussen wetenschappers van Amgen en onderwijzers met een passie voor het communiceren over wetenschap en wetenschappelijke ontdekkingen. Met de doelstelling om leerlingen te enthousiasmeren voor biotechnologie, ontwikkelden ze een gedegen onderwijsprogramma  dat tegenwoordig beschikbaar is in 20 landen wereldwijd.

Na een succesvolle Nederlandse ABE pilot periode, waarin o.a. de 5e landelijke DNA-lab dag georganiseerd is, willen wij met plezier bekend maken dat het Reizende DNA-lab een samenwerkingsverband aangaat met ABE voor de komende 3 jaar. Naast het reeds draaiende programma in de Verenigde Staten, Puerto Rico, het Verenigd Koninkrijk en in Ierland, lanceert ABE zich ook in Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Italië en Singapore. Er wordt een vergelijkbare samenwerking met ABE gestart.

Meer informatie over ABE kun je vinden via het ABE persbericht, en via AmgenBiotechExperience.com. Wil je meer weten over andere wetenschapsonderwijsprogramma’s van Amgen Foundation bezoek dan AmgenInspires.com.