Reizende DNA-Labs en de maatregelen omtrent het coronavirus

Reizende DNA-Labs en de maatregelen omtrent het coronavirus

In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus (COVID-19) zijn alle activiteiten tot 28 april geannuleerd. Wanneer er meer bekend zal worden over eventuele maatregelen en doorgang van activiteiten en Reizende DNA-Labs na 28 april, zullen we deze informatie ook hier plaatsen. Voor vragen, neem contact op met het desbetreffende DNA-lab.

Aangezien veel leerlingen nu thuis zitten en er behoefte is aan digitale leervormen, zijn we ook bezig met het verzamelen van online tips. Daarom hebben we hieronder een lijstje verzameld voor zowel leerlingen als docenten, zodat je ook nog online verder kan!

Uitgebreide tips voor elk bètavak

  • Zoals het gratis digitale platform LabXchange, voor zowel docenten als leerlingen. Hier kan je onder andere veel (interactieve) video’s, opdrachten en informatie vinden op elk denkbaar wetenschappelijk vlak.
  • Betapartners afstandsonderwijs heeft een verzameling aangemaakt van digitale tips per bètavak gericht op leerlingen in het voortgezet onderwijs.
  • Aan het leren voor je schoolexamen of toets scheikunde en heb je een vraag? Ga naar de website van VraagbaakScheikunde. Het expertteam is elke dag aanwezig van 10.00 tot 22.00 uur en geeft snel antwoord.

Bioinformatica lesmaterialen
Mocht u in deze turbulente tijden van de coronacrisis tijd en zin hebben om uzelf en/of uw leerlingen bij te spijkeren op het gebied van de bioinformatica dan is het goed om u te realiseren dat u daarvoor alleen een computer en internet aansluiting nodig heeft! Hierbij geven wij u enkele pointers naar bioinformatica lesmaterialen.

  • De website van Bioinformatica in de klas (voor Engels klik hier) bevat niet alleen het lesmateriaal van de Reizende DNA-Labs lessen (“Vliegveldmoord”, “Tegengif ontwerpen” en “Zien en zicht verliezen”), maar er is hier nog veel meer leuk lesmateriaal te vinden. Wist u trouwens dat ons Nijmeegs bioinformatica lab over het slangengif door Amgen Biotech Experience verwerkt is tot een online module met de naam “Saving a Life”? Deze vindt u hier.
  • Door onze internationale partners zijn er een aantal zeer compacte en illustratieve Guides gemaakt voor diverse bioinformatica onderwerpen. U vindt ze hier.